Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Franck Muller - Παρουσίαση

Γεννημένος το 1958
Γεννημένος στην Ελβετία στις 1 Ιουλίου του 1958 από Ιταλίδα μητέρα και Ελβετό πατέρα ο Franck Muller μεγάλωσε σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Από πολύ νεαρή ηλικία αναπτύσσει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις μηχανικές συσκευές.
Δεν του παίρνει και πολύ μέχρι που με το κύριο χαρακτηριστικό της νεαρής ηλικίας, την περιέργεια, να αρχίσει να ανοίγει όλες τις μηχανικές συσκευές του σπιτιού του για να μελετήσει την ΄΄καρδιά΄΄ τους.
Κατά την διάρκεια της εφηβείας του συλλέγει παλιά αστρολογικά όργανα τα οποία αγοράζει από διάφορα παζάρια. Η μηχανική και ο χρόνος, μιας εξίσωσης που το αποτέλεσμα βγαίνει αβίαστα, η μελέτη του χρόνου.
Μια τέχνη στην οποία θα αφιερωθεί ολοκληρωτικά.



Σχολή Ωρολογοποιίας
Μπαίνει στο διάσημο Geneva School of Watch Making το 1981. Μετά από τέσσερα χρόνια αξιοπρόσεκτων μελετών, λαμβάνει τις ψηλότερες διακρίσεις και βραβεία. Πιστός στο όνειρο του και στην ανεξαρτησία του πνεύματος του επιλέγει την δυσκολότερη πορεία: να δημιουργήσει δικό του εργαστήριο ωρολογοποιίας αντί να ενσωματωθεί σε μια ομάδα άλλων ωρολογοποιών ή να εργαστεί σε γνωστή εταιρεία του χώρου.


Η Γένεσις
Δεν του παίρνει και πολύ να γίνει διάσημος αφού συλλέκτες από όλο τον κόσμο του στέλνουν τους συλλεκτικούς ΄΄ θησαυρούς΄΄ τους για διόρθωση ή για αποκατάσταση. Μετά από μερικά χρόνια αρχίζει την δημιουργία ρολογιών με το δικό του όνομα. Καθ' όλη τη διάρκεια των μελετών και των πρώτων χρόνων του ως διορθωτή ρολογιών, ο Franck Muller καταλήγει σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το κόσμο του ρολογιού: από τον 19ο αιώνα , λίγες τεχνικές εφευρέσεις έχουν αναπτυχθεί και έχουν εφαρμοστεί στα ρολόγια καρπού.Πρόθυμος να αλλάξει αυτήν την κατάσταση, αποφασίζει να αφιερώσει την εργασία του στην πραγματοποίηση μοναδικών ρολογιών καρπού τα οποία προσφέρουν το ίδιο επίπεδο τεχνικών άθλων με εκείνους που παρουσιάζονται στα ρολόγια τσέπης. Το 1983, μετά από μήνες έρευνας και των μικρομηχανικών δοκιμών, ο Franck Muller είναι περήφανος να παρουσιάσει τον πρώτο του ρολόι. Παρουσιάζει ένα πολύπλοκο μηχανισμό που έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από τον ίδιο.

Πρεμιέρα μία φορά το χρόνο
Από το 1983, ο Franck Muller παρουσιάζει μια παγκόσμια πρεμιέρα μία φορά το χρόνο: ο ταλαντούχος ωρολογοποιός αποκαλύπτει τα δημιουργήματα του, μπορεί αυτό να είναι ένα ρολόι Tourbillon (1983), ένα Tourbillon με jumping hours (1986), ένα Tourbillon με Minute Repeater (1987), ένα Tourbillon με Minute Repeater και Perpetual Calendar (1989).

Ωρολογοποιός Μεγαλοφυΐα
Το 1992, το άτομο που καλείται τώρα από τους συναδέλφους του ως «ωρολογοποιός μεγαλοφυΐα» έχει το προνόμιο για να δει σε ένα από τα ρολόγια του να δίνετε ο αποκλειστικός τίτλος «ο πιο περίπλοκος μηχανισμός ρολογιού καρπού στον κόσμο»!


Αυτός ο εξαιρετικός μηχανισμός αποτελείτο από:
  • Grande and Petite Sonnerie
  • Minute Repeater for the hours, quarters and minutes
  • Perpetual Calendar programmed to the year 2100 with date, day of the week, month and monthly retrograde equation
  • Leap-year cycle
  • 24-hour moon phase indicator
  • Indicator of the internal temperature of the mechanism