Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ιστορικά Μοντέλα

Κατευθείαν από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας μερικά από τα ρολόγια που άφησαν εποχή και έγραψαν με χρυσά γράμματα την δική τους ιστορία στην Υψηλή Ωρολογοποιία. Είναι εδώ για να μείνουν αδιαφορώντας για το τι προτάσσει η μόδα της εκάστοτε εποχής. Κορυφαίοι μηχανισμοί και εξαιρετική συλλεκτική αξία!




Rolex Submariner

Το Rolex Submariner οφείλει την ύπαρξη του στην δημιουργία water proof κάσας από την Rolex. Το Sub πρωτοεμφανίστηκε το 1953 και έγινε Best Seller από τους πρώτους μήνες. Το Sub δεν έγινε ανάρπαστο μόνο μεταξύ των δυτών της εποχής - πρόκειται άλλωστε για ένα diver κομμάτι - αλλά και όλων αυτών που έψαχναν ένα ρολόι το οποίο να αντανακλά την στιβαρότητα και την αξιοπιστία.






Tag Heuer Carrera

Aπό την δημιουργία του από τον Jack Heuer το 1964, ο χρονογράφος Carrera αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και εκλεπτυσμένα μοντέλα της Tag Heuer. Το όνομα τους προέρχεται από τον διάσημο αγώνα της εποχής των 50's Carrera Panamericana Mexico ο οποίος έμεινε στην ιστορία για τη δυσκολία του. Με μια περίτεχνη στρατηγική marketing η Tag κατάφερε να καθιερώσει το Carrera ως το πιο διάσημο ρολόι μεταξύ των οδηγών της formula 1 στην δεκαετία του 1970. Μεγάλα ονόματα της εποχής φωτογραφήθηκαν έχοντας ένα Carrera στον καρπό τους. Για πολλούς αποτελεί ίσος την καλύτερη αρχή για κάποιον που θέλει να συλλέξει ρολόγια με διαχρονικότητα, καθώς έχει εξαιρετική σχέση τιμής-αξίας και είναι σχετικά προσιτό.






Patek Philippe Calatrava

Αρχικά σχεδιασμένο το 1932, το κλασικό στρογγυλό Calatrava δανείστηκε την διάσημη ονομασία του από τον διανθισμένο σταυρό που αποτελεί και το σύμβολο της φίρμας. Η τελειότητα που συναντάει κανείς στο Calatrava δεν έχει προηγούμενο. Μελετημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια αποτελεί την κορωνίδα μέχρι και σήμερα στο βαρύ όνομα Patek. Η απλότητα του και η κατασκευαστική του αρτιότητα το έχουν αναγάγει στο πιο καλοπουλημένο ρολόι της Patek, κάτι που συνεχίζει ακόμα και σήμερα.





IWC Portuguese

Το 1938, δυο Πορτογάλοι dealers παρακάλεσαν την IWC να δημιουργήσει ένα κομμάτι με μεγάλη κάσα και έναν μηχανισμό in house εξαιρετικής ακριβείας για 3 πελάτες τους. Έτσι γεννήθηκε το διάσημο Portuguese. Το συγκεκριμένο μοντέλο απογείωσε την IWC και την κατέταξε στους εκλεκτούς της υψηλής ωρολογοποιίας. Σήμερα παραμένει ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα στον κόσμο και αποτελεί κομμάτι εξαιρετικά μεγάλης συλλεκτικής αξίας.





Omega Speedmaster

Η NASA ύστερα από διαγωνισμό επέλεξε το Speedmaster ως το επίσημο ρολόι των Αστροναυτών της. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πράγματι φορεθεί κατά την προσσελήνωση του Apollo 11 στο φεγγάρι! Το Speedmaster αποτελεί έναν εξαιρετικής ακριβείας χρονογράφο και έχει την δυνατότητα να λειτουργεί κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες.

Φίλε Γιάννη εξαιρετική επιλογή! Καλοφόρετο και να δείχνει μόνο καλές ώρες!